Potrebno je:
4 jaja
10 kasika secera
10 kasika ulja
10 kasika mlijeka
10 mljevenih, pecenih ljesnika
10 kasika brasna
1 prasak za pecivo
300ml vode
300g secera
sok od 1/2 limuna
100ml mlijeka
1 kockica maslaca
150g cokolade
Priprema:
1. Odvojiti zumanca od bjelanaca. Zumanca i secer pjenasto umutiti, dodati ulje i mlijeko. Promijesati brasno, ljesnik i prasak za pecivo pa dodati smjesi od zumanaca.
2. Bjelanca umutiti u cvrst snijeg i dodati predhodnoj smjesi. Sve dobro rucno izmijesati, sipati u pleh srednje velicine i peci na 200 stepeni 15-20 minuta.
3. Za serbet secer i vodu staviti da provri, dodati sok od limuna i kada provri ostaviti da vri jos 10 minuta na manjoj temperaturi.
4. Peceni i ohladjeni kolac preliti hladnim serbetom.
5.U manjoj serpici sipati mlijeko, dodati maslac i cokoladu isjeckanu na kockice i kuvati dok se sve ne sjedini. Ovako pripremljenu glazuru preliti preko kolaca.
Коментари
Постави коментар