Potrebno je:
500g sargarepe
2 kasike maslinovog ulja
1 glavica crvenog luka
komad djumbira
3 cena bijelog luka
1 krompir
1 limun (korica + 2 kasike soka)
1l povrtnog/pileceg bujona
so, biber
2-3 kasike kisele pavlake
Priprema:
1. U zagrijano maslinovo ulje staviti isjeckani crveni luk i dinstati dok ne omeksa. Potom dodati isjeckani djumbir i bijeli luk i sve to dinstati 2-3 minuta.
2. Sargarepu i krompir isjeckati na komadice i pomijesati sa lukom i djumbirom, izrendati koricu limuna, sve dobro izmijesati i preliti sa bujonom. Ostaviti da provri pa smanjiti temperaturu i kuvati 20-ak minuta.
3. Corbu izmiksati stapnim mikserom, dodati so, biber i limunov sok. Sluziti uz kiselu pavlaku i prepecen hleb.
Коментари
Постави коментар