Ako razmisljate sta cete za rucak, u zelji da vam pomognem, evo mog prijedloga. Veoma zanimljivo, ukusno i zdravo jelo. Svi ce vam biti zahvalni na ovim divnim zalogajima.
Potrebno je:
Za cufte Za sos
500g mljevenog cureceg mesa 2 svjeza paradajza
3 kasike prezle 200ml paradajz pelata
2 cena bijelog luka 2 cena bijelog luka
1 kasicica mljevene crvene paprike 1 kasicica mljevene ljute paprike
so, biber i mjesavina zacina 1 kasicica secera
1/2 kasicice origana
brokoli so, biber, persun, zacinsko bilje
Priprema:
1. U posudu staviti meso, dodati sitno isjeckani bijeli luk, prezlu, mljevenu papriku, so, biber, mjesavinu zacina. Mijesajuci sve dobro sjediniti pa ostaviti u frizideru najmanje sat vremena.
2. Za to vrijeme (dok se meso hladi) pripremiti paradajz sos. Na maslnovom ulju proprziti sitno isjeckani bijeli luk. Oguliti svjezi paradajz, isjackati ga na kockice i sipati u posudu sa bijelim lukom. Dodati paradajz pelat i sve kuvati na lagaoj vatri. Kada se paradajz malo ukuva, izblendirati ga stapnim mikserom, vratiti na vatru i dodati ljutu mljevenu papriku, so, biber, origano, zacinsko bilje, secer.
3. Sos uz neprestano mijesanje kuvati jos nekoliko minuta.
4. Od pripremljenog mesa praviti kuglice tj. cufte i prziti ih na laganoj vatri.
5. U medjuvremenu za prilog obariti brokoli.
6. Servirati kao na slici ili po zelji
Коментари
Постави коментар