Potrebno je:
14 kora za pitu
400g oraha
100g ljesnika (pecenih)
100g pistaca
ulje (po potrebi)
700g secera
700ml vode
1 limun
Priprema:
1. Samljeti orahe i ljesnike (ne presitno) i pomijesati.
2. Koru premazati ulje preko cijele povrsine. Preko sredine kore sipati 3 kasike oraha i ljesnika.
3. Stapic za raznjice, po mogucnosti sto duzi, staviti na ivicu kore i otpoceti rolovanje oko njega i tako urolovati cijelu koru. Namotanu koru gurati rukama ka sredini stapica da se dobije sirina plaha.
4. Tako naboranu koru skinuti sa stapica i staviti u pleh. Ponoviti postupak sa svim korama, redjajuci ih jedna pored druge. Kada napunite pleh po duzini isjecite na 3 dijela.
5. Kore premazati uljem i peci 40 minuta na 180 stepeni.
6. Secer i vodu staviti u serpu i kada provri smanjiti temperaturu i kuvati jos 10 minut, dodati sok od jednog limuna.
7. Ispecenu i ohladjenu baklavu preliti vrelin serbetom. Malo sacekati pa posuti baklavu sitno sjeckanim pistacima.
Коментари
Постави коментар