Potrebno je:
500g brasna
1 kesica germe
kasicica soli
kasicica secera
voda (po potrebi)
2kg ociscene hobotnice
2 cena bijelog luka
sok od pola limuna
persun
biber, so, maslinovo ulje
500g krompira
200g blitve
Priprema:
1. Ociscenu hobotnicu kuvati oko sat vremena, pazeci da se ne prekuva.
2. Dok se hobotnica kuva u toplu vodu staviti secer i germu da malo nadodje. Nadoslu germu sipatiu brasno, dodati so i umijesiti srednje tvrdo tijesto. Ostaviti da odstoji dok duplo ne naraste. Kad naraste premijesiti ga i od ove smjese napraviti 6 loptica i ostaviti ih 20-ak minuta na toplo. Nakon toga svaku lopticu razvuci rukama na zeljenu velicinu, pa prziti u vrelom ulju na laganoj vatri.
3. Kuvanu hobotnicu ocistiti od spoljasnje opne dok ne ostane rozikasto meso. Meso hobotnice isjeckati na komadice i pomijesati ga sa sitno isjeckanim bijelim lukom, persunom, dodati so, biber, maslinovo ulje i limunov sok. Sve pomijesati i ostaviti da malo odstoji da bi se svi sastojci sjedinili.
4. Pripremiti dalmatinsko varivo, tako sto se skuva krompir u slanoj vodi. Isjecakati ga na kocke, dodati blansiranu blitvu i zaciniti maslinovim ulje, solju, biberom i limunovim sokom.
5. Na przenoj pogacici staviti dalmatinsko varivo, salatu od hobotnice i ukrasiti proprzenim svjezim paradajzom i crnim maslinama.
Коментари
Постави коментар