Baklava sa visnjama


Potrebno:

500g kora
500g visanja
100g oraha
50g plazma keksa
ulje
100ml kisele vode

500ml vode
500g secera
1 vanilin secer

Priprema:

1. Visnje ocistiti od kostica ili ukoliko su zamrznute odlediti ih i ocijediti visak tecnosti. Pomijesati ih sa orasima i keksom.

2. Jednu koru premazati uljem odozgo staviti drugu koru i nju premazati uljem, na pocetku kore po duzini staviti fil od visanja, cvrsto uviti u rolat. Tako uraditi sa ostalim korama.

3. Redjati rolate u uljem podmazan pleh. Isjeci ih na zeljenu velicinu, premazati ih mjesavinom ulja i kisele vode i staviti ih u zagrijanu pecnicu na 180 stepeni dok ne porumene.

4. Vodu i secer kuvati na laganoj vatri 10-ak minuta, dodati vanilin secer, pa vrelim prelivom preliti ispecenu i ohladjenu baklavu.

Коментари