Bijeli andjeo


Porebno je:

1 pakovanje rozen kora
3 pudinga od vanile
1l mlijeka
300g bijele cokolade
250g maslaca
200g secera u prahu
kasicica ekstrata vanile
150g mljevenih ljesnika
1l slatke pavlake

Priprema:

1. U 200ml hladnog mlijeka razmutiti puding, a preostali dio ostaviti da prokuva. Kada mlijeko provri dodati puding i mijesati dok se ne zgusne, Dodati cokoladu izlomljenu na kocke i ekstrat vanile i mijesati dok se cokolada ne otopi. Ostaviti da se ohladi.

2. Omeksali maslac umutiti sa secerom u prahu i sjediniti sa ohladjenim pudingom.

3. Slatku pavlaku umutiti u cvrst sne.

4. Slagati kore redom tako sto se na koru premaze prvo zuti fil, zatim se pospe ljesnikom, pa umucenom pavlakom. Zadnju koru premazati preostalim dijelom slaga (slatka pavlaka).

5. Dobro ohladiti i servirati.

Коментари