Potrebno je:
4 jaja
4 soljice brasna
1 soljica putera
1,5 soljice secera
1 kasika ekstrata vanile
1 soljica mlijeka
prasak za pecivo
250g dzema od marelice
3 soljice secera u prahu
1/2 soljice kakaoa
4 kasike maslaca
1 soljica mlijeka
100g cokolade
200g kokosa
Priprema:
1. Omeksali puter umutiti sa secerom dok smjesa ne postane pjenasta. Dodati jedno po jedno jaje, ekstrat vanile i na kraju mlijeko. Brasno pomijesati sa praskom za pecivo i lagano ga dodati predhodnoj smjesi, sve rucno dobro izmijesati.
2. Peci u pravougaoni kalup dimenzija 20x30cm na 180 stepeni 40-ak minuta. Peceno pecivo ostaviti da se ohladi.
3. U posudu sipati mlijeko, zatim dodati maslac, secer u prahu, kakao i cokoladu i kuvati na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine.
4. Isjeci sundjerasto pecivo na 24 kvadrata, svaki podijeliti na pola, premazati dzemom, uvaljati u hladan fil od cokolade, pa posuti kokosom.
Коментари
Постави коментар