Potrebno je:
400g brasna
125g secera u prahu
50g mljevenih oraha
250g putera
1 vanilin secer
1 zumance
dzem od malina
100g cokolade za kuvanje
bademovi listici
secerne perlice
Priprema:
1. U posudu sipati brasno, secer u prahu, mljevene orahe, puter, vanilin secer, sve dobro mijesati, dodati zumance i nastaviti sa mijesanjem. Kada dobijemo kompaktno tijesto umotati ga u prozirnu foliju, te ostaviti u frizideru 30 minuta.
2. Razvuci tijesto posipajuci ga brasnom, kada debljina bude oko 5mm, vaditi okruglim kalupom tijesto i poredjati u pleh. Peci 10 minuta na 180 stepeni.
3. Peceno tijesto filovati dzemom od maline (ili nekim drugi namazom), spajati po 2 praveci isler.
4. Cokoladu otopiti na pari i premazati islere, pa posuti prelicama i listicima badema.
Коментари
Постави коментар