Potrebno je:
Za biskvit Za mus Za preliv
2 jaja 300g crne cokolade 200g crne cokolade
150g secera 100g bijele cokolade 100ml slatke pavlake
100g maslaca 100g maslaca
100ml mlijeka 500g slatke pavlake 600-700g jagoda
1 kasicica pr za pecivo 1 kesica zelatina
40g kakaa 4 kasike hladne vode
100g brasna
prstohvat soli
Priprema:
1. Pjenasto umutiti jaja sa secerom, dodati omeksali maslac, sve to jos malo mutiti pa usuti mlijeko. Brasno, kakao, so, prasak za pecivo izmijesati, pa usuti u predhodnu smjesu pa sve zajedno izmikasti.
2. Smjesu sipati u kalup precnika 24cm i peci u zagrijanoj rerni 20-ak minuta na 180 stepeni.
3. Biskvit ohladiti, skloniti obruc, staviti na tanjir za posluzivanje i vratiti obruc.
4. Mus: Cokolade i maslac istopiti na pari. Ohladiti. Slatku pavlaku umutiti. Zelatin sipati u hladnu vodu i ostaviti ga da nabubri 5 minuta. Zatim ga malo ugrijati dok se ne istopi i sipati u umucenu slatku pavlaku. Dodati istopljenu cokoladu i promijesati da se sve sjedini.
5. 3-4 kasike musa sipati preko biskvita. U krug oko obruca sloziti polovine jagoda, a ostale jagode poredjati po musu. Kada su jagode poredjane dodati ostatak musa i sve poravnati.
6. Preliv: Cokoladu izlomiti i preliti toplom slatkom pavlakom. Mijesati dok se smjesa ne ujednaci i preliti preko torte. Tortu posuti izrendanom bijelom cokoladom.
7. Ostaviti u frizideru nekoliko sati, najbolje preko noci.
Коментари
Постави коментар