Mekana, socna, ukusna, pravi delikates. U ljetnjim danima osvjezava i prija svim culima.
Potrebno je:
Za biskvit: Za bavarski krem: Za ukrasavanje:
6 jaja 350ml slatke pavlake 500ml slatke pavlake
175g secera 100g secera 100g secera
150g brasna 160ml mlijeka 100g badema u listicima
90g putera 160ml espreso kafe nekoliko komada piskota
1 zumance
2 kesice zeltina 200g piskota
50ml ruma
50m espreso kafe
Priprema:
1. Odvojiti bjelanca od zumanaca i mutiti ih odvojeno sa po pola kolicine secera. Pjenasto umucena zumanca dodati u sne od bjenalaca, lagano rucno izmijesati pa dodati potopljeni maslac i brasno, sve to jos mutiti dok se dobro ne umijesa.
2. Sipati smjesu u kalup precinka 24cm i peci na 180 stepeni dok se biskvit ne ispece.
3. Ispeceni i ohladjeni biskvit podijeliti po sredini na pola. Za bavarski krem umutiti slatku pavlaku (da ne bude previse cvrsta). Mlijeko i espreso kafu zagrijati pa dodati zumance umuceno sa secerom i lagano mijesajuci paziti da smjesa ne provri.
4. Skloniti sa vatre, dodati zelatin (pripremljen po uputsvu sa kesice) i ostaviti da se ohladi. Ohladjenu smjesu pomijesati sa umucenom slatkom pavlakom.
5. U kalupu u kom se pekao biskvit redjati tortu. Prvo staviti prvu polovinu biskvita pa preko toga usuti polovinu bavarske kreme, po tome poredjati piskote prethodno natopljene sa kafom i rumom.
Usuti drugu polovinu kreme i na vrhu drugu koru biskvita.
6. Ostaviti da se ohladi u frizideru preko noci. Skloniti kalup premazati slatkom pavlakom, posuti pecenim listicima badema i ukrasiti sa piskotama natopljenim cokoladom.
Коментари
Постави коментар