Potrebno je:
Za lepinju: Za pljeskavice:
500g brasna 600g mesa
200ml mlijeka 50g prezle
100ml vode so, biber
1 kesica kvasca 2 cena bijelog luka
2 kasike secera 1 kasika aleve paprike
1,5 kasicice soli
60g putera 200g tost sira
1 jaje 100g majoneza
100g pavlake
1 jaje za premazivanje kecap
susam zelena salata
Priprema:
1. U toplo mlijeko usuti secer i kesicu kvasca, ostaviti da nadodje. Za to vrijeme pripremiti brasno, so, puter, jaje, sipati nadosli kvasac, dodati jos malo vode, sve mijesati dok smjesa ne bude glatka.
Tijesto ostaviti na toplom da se udvostruci.
2. Premijesiti tijesto i praviti kuglice (20-ak grama). Poredjati ih u pleh oblozen pek papirom, ostaviti jos 30 minuta da narastu, premazati jajetom i posuti susamom. Ovako pripremljeno tijesto peci 10-12 minuta na 200 stepeni.
3. Meso sjediniti sa prezlom, sitno sjeckanim bijelim lukom, alevom paprikom. Dodati so i biber po ukusu i mijesati dok se svi sastojci dobro sjedine. Od ove smjese praviti mini pljeskavice (15-ak grama) precnika 4,5cm. Pljeskavice izgrilovati.
4. Pomijesati majonez i pavlaku . Prohladjene lepinje prerezati na pola, premazati ovom smjesom, staviti preko pljeskavicu, cetrvtinu tost sira, malo kecapa i zelenu salatu.
5. Na ovaj nacin dobicete otprilike 45 mini cheeseburgera.
Коментари
Постави коментар