lijep + ukusan + socan + uzbudljiv = napravite ga odmah
Potrebno je:
Za biskvit: Za fil:
6 jaja 1l mlijeka
6 kasika secera 8 kasika secera
1 vanilin secer 200g kokosa
5 kasika brasna 16 kasicica griza
1 prasak za pecivo 50g maslaca
3 kasike kakaoa
3 kasike ulja 200g cokolade
150ml mlijeka
50g maslaca
2 kasike likera od mente
kakao
Priprema:
1. Izmutiti jaja sa secerom i vanilin secerom, dodati ulje pa onda polako rucno umijesati brasno, prasak za pecivo i kakao (koje se predhodno zajedno sjedini i promijesa). Dobijenu smjesu sipati u pleh cetvrtastog oblika i peci 20-ak minuta na 180 stepeni.
2. Dok se biskvit pece poceti sa pripremom fila tako sto se u mlijeku skuva secer i kokosovo brasno i dodati griz. Fil je potrebno mijesati neprestajno na laganoj vatri dok se ne zgusne. I na kraju dodati maslac.
3. Topli fil premazati preko toplog biskvita. Ostaviti da se ohladi.
4. Za cokoladnu glazuru potrebno je na laganoj vatri zagrijati mlijeko, u njemu istopiti maslac, dodati izlomljenu cokoladu i mijesati dok se sastojci ne sjedine. Na kraju usuti liker od mente, i kada se prohladi glazuru preliti preko fila.
5. Kolac dobro ohladiti pa ga posuti kakaom i servirati.
Коментари
Постави коментар