Curosi


Ovi divni hrskavi stapici mogu biti divan dorucak i uzina i poslastica... U svakom slucaju cete uzivati.

Potrebno je:

400ml vode
80ml ulja
1 kasicica soli
400g brasna
4 jaja
ulje za przenje

Priprema:

1. U serpu sipati vodu, ulje i so, pa ostaviti da provri. Pomjeriti sa ploce, sipati brasno, vratiti na iskljucenu plocu i mijesati dok se ne formira grudva tijesta. Ostaviti da se prohladi.

2. U prohladjeno tijesto dodati jedno po jedno jaje, mijesajuci mikserom sa spiralnim nastavcima dok tijesto ne postane kompaktno.

3. Puniti spric za tulumbe  na koji je stavljen manji zvjezdasti nastavak (manji od onog za tulumbe) i istiskivati tijesto zeljene duzine na ugrijano ulje, prziti nekoliko minuta dok ne dobije lijepu braonkastu boju.

4. Przene curose posuti mjesavinom kristal i vanilin secera dok su jos topli. Mozete posluziti uz toplu cokoladu i kafu.

Коментари