Pancerote


Ovo pecivo donece vam ukus mediterana u vas dom. Preporucujem da napravite i uzivate.

Potrebno je:

1kg brasna
2 jaja
300ml mlijeka
1 kasika secera
1 kesica kvasca
100ml ulja
250ml jogurta
1 kasika soli

100g kackavalja
100g cedar sira
200g sunke
1 casa kis pavlake
malo kecapa
origano

Kocka margarina (za premazivanje)

Priprema:

1. U toplo mlijeko staviti secer i kvasac i cekati da kvasac pocne da raste.

2. U posudi (za tijesto) sipati brasno, zatim jaja, so, ulje, dodati nadosli kvasac, jogurt i zamijesiti mekanije tijesto. Ostaviti tijesto na toplom 1 sat da odstoji.

3. U medjuvremenu pripremiti smjesu za filovanje tako sto se isjecka sir, sunka, doda se kisela pavlaka, kecap i origano. Sve dobro sjediniti.

4. Nadoslo tijesto premijesiti i od njega napraviti 20-ak jufkica (loptica). Malo ih razvuci i puniti pripremljenim filom. Preklopiti tijesto pa viljuskom pritisunti ivice da se dobro spoje.

5. Ovako pripremljene pancerote redjati u pleh oblozen pek papirom. Sacekati jos malo da narastu (15 minuta) i peci na 200 stepeni 20-ak minuta.

6. Ispecene pancerote premazati otopljenim margarinom i posluziti pavlakom i kecapom.

7. Uzivajte!

Коментари