Ovo pecivo donece vam ukus mediterana u vas dom. Preporucujem da napravite i uzivate.
Potrebno je:
1kg brasna
2 jaja
300ml mlijeka
1 kasika secera
1 kesica kvasca
100ml ulja
250ml jogurta
1 kasika soli
100g kackavalja
100g cedar sira
200g sunke
1 casa kis pavlake
malo kecapa
origano
Kocka margarina (za premazivanje)
Priprema:
1. U toplo mlijeko staviti secer i kvasac i cekati da kvasac pocne da raste.
2. U posudi (za tijesto) sipati brasno, zatim jaja, so, ulje, dodati nadosli kvasac, jogurt i zamijesiti mekanije tijesto. Ostaviti tijesto na toplom 1 sat da odstoji.
3. U medjuvremenu pripremiti smjesu za filovanje tako sto se isjecka sir, sunka, doda se kisela pavlaka, kecap i origano. Sve dobro sjediniti.
4. Nadoslo tijesto premijesiti i od njega napraviti 20-ak jufkica (loptica). Malo ih razvuci i puniti pripremljenim filom. Preklopiti tijesto pa viljuskom pritisunti ivice da se dobro spoje.
5. Ovako pripremljene pancerote redjati u pleh oblozen pek papirom. Sacekati jos malo da narastu (15 minuta) i peci na 200 stepeni 20-ak minuta.
6. Ispecene pancerote premazati otopljenim margarinom i posluziti pavlakom i kecapom.
7. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар