Pileci batak sa pirincem i graskom


Potrebno je:

4 pileca bataka bez kosti
200gr pirinca
200gr graska
100g kackavalja
1/2 glavice crnog luka
maslinovo ulje
so, biber, zacinsko bilje
povrtna supa (za kuvanje pirinca)

Priprema:

1. Od sargarepe, crnog luka, krompira, celera, paskanata napraviti povrtnu supu.

2. Na maslinovom ulju proprziti crni luk, dodati grasak i sve dinstati dok grasak ne omeksa. Zaciniti. Prodinstani grasak izblendirati.

3. Pirinac skuvati sa pripremljenom povrtnom supom.

4. U kuvani pirinac dodati izblendirani grasak, promijesati, pa dodati rendani kackavalj. Jos malo promijesati.

5. Odkostane pilece batake, posoliti, pobiberovati i izgrilovati na malo maslinovog ulja. Izarezati ih na kockice.

6. Servirati kao na slici.

7. Uzivajte!

Коментари