Potrebno je:
4 pileca bataka bez kosti
200gr pirinca
200gr graska
100g kackavalja
1/2 glavice crnog luka
maslinovo ulje
so, biber, zacinsko bilje
povrtna supa (za kuvanje pirinca)
Priprema:
1. Od sargarepe, crnog luka, krompira, celera, paskanata napraviti povrtnu supu.
2. Na maslinovom ulju proprziti crni luk, dodati grasak i sve dinstati dok grasak ne omeksa. Zaciniti. Prodinstani grasak izblendirati.
3. Pirinac skuvati sa pripremljenom povrtnom supom.
4. U kuvani pirinac dodati izblendirani grasak, promijesati, pa dodati rendani kackavalj. Jos malo promijesati.
5. Odkostane pilece batake, posoliti, pobiberovati i izgrilovati na malo maslinovog ulja. Izarezati ih na kockice.
6. Servirati kao na slici.
7. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар