Potrebno je:
600gr keksa (posnog)
130gr margarina (posnog)
600ml soka od pomorandze+za natapanje keksa
3 pudinga od vanile
200gr cokolade (posna)
2 kasike ulja
300gr visanja
125gr secera+3 kasike secera
50gr secera u prahu
100gr slaga (posnog)
Piprema:
1. U 500ml soka staviti 3 kasike secera i ostaviti da provri, a zatim dodati 2 pudinga umijesana u 100ml soka od pomorandze. Skuvati fil i ostaviti da se ohladi.
2. Margarin izmutiti sa secerom u prahu i dodati u ohladjeni fil i dobro sjediniti.
3. Visnje preliti sa 50ml vode, dodati 125gr secera i kuvati 10 minuta. Kuvane visnje malo viljuskom izgnjeciti pa im dodati puding koji smo umutili sa 50ml vode. Jos malo kuvati i ostaviti da se ohladi.
4. Na tacnu za kolace sloziti keks (4*4) koji je prethodno natopljen sokom od pomorandze. Premazati keks otopljenom cokoladom sa malo ulja. Staviti u frizider da se cokolada stegne. Zatim preko keksa i cokolade staviti trecinu zutog fila, razmazati, pa staviti fil sa visnjama i taj postupak ponoviti jos dva puta.
5. Tortu zavrsiti slaganjem keksa koji se premaze umucenim slagom, preko slaga izrendati malo cokolade.
6. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар