Bijele korpice i cokolada


Potrebno je:

3 bjelanca
150g secera
1/2 kasike limunovog soka

1 zumance
20g secera
15ml mlijeka
100g bijele cokolade
250g slatke pavlake

Priprema:

1. Umutiti mikserom bjelanca i postepeno dodavati kasiku po kasiku secera neprestano muteci (otrpilike 10-ak minuta). Na kraju dodati limunov sok i mutiti jos 10-ak sekundi.

2. U kalup za mafine spricem praviti korpice tako sto po obodu kalupa postavljamo smjesu.

3. Zagrijati pecnicu na 150 stepeni i ubaciti kalup u pecnicu, a temperaturu smanjiti na 80 stepeni i peci (susiti) sat vremena. Iskljuciti pecnicu i ne vaditi kalup dok se skroz ne ohladi.

4. Za to vrijeme napraviti mus tako sto se u serpu stavi zumance, doda mu se secer i mlijeko i kuva se dok se secer ne otopi. U toplu smjesu dodati isjeckanu bijelu cokoladu, neprestano mijesati dok se cokolada ne istopi.

5. Umutiti slatku pavlaku i sjediniti sa prethodnom smjesom i njome puniti korpice koje su vec ohladjene. Preliti ih cokoladnim prelivom, staviti jagode, borovnice, neko voce po izboru i uzivati u divnom ukusu.

Коментари