Potrebno je:
3 jaja
150g brasna
5g kakaa
120g secera u prahu
90ml cappuccino kafe (kuvane)
60ml ulja
1 prasak za pecivo
150g cokolade
50g putera
2 kasike secera u prahu
50ml cappuccino kafe
250g slatke pavlake
kakao prah za posipanje
Priprema:
1. Skuvati cappuccino 90ml za biskvit, a 50ml za fil.
2. Odvojiti zumanca od bjelanaca i bjelanca umutiti u cvrst snijeg.
3. U prvi dio (90ml) kafe staviti zumanca, ulje pa umutiti. Pomijesati suve sastojke brasno, kakao. secer, prasak za pecivo i dodati zumancima. Sve izmijesati i na kraju dodati snijeg od bjelanaca. Lagano sve sjediniti.
4. Smjesu sipati u kalup precnika 20cm peci 30 minuta na 180 stepeni. Ohladjeni biskvit podijeliti na pola.
5. Drugi dio kafe zagrijati, dodati puter, secer i cokoladu. Lagano kuvati nekoliko minuta. Vruc fil posipati lagano kasikom po donjem biskvitu, kako bi biskvit upio svu tecnost. Preklopiti sa drugom polovinom biskvita.
6. Umucenu slatku pavlaku spricem naneti po vrhu i posuti kakao prahom.
7. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар