Mini pilece rolnice


Fantasticno jelo za proljecne dane. Praznik za oci i eksplozija ukusa. Garantovano nikog nece ostaviti ravnodusnim.

Potrebno je:

600gr filea
6 listova tikvica
200gr mortadele
3 jaja
50gr sira parmezana
1 praziluk
200gr pistaca
prezla
bosiljak, ruzmarin, persun (suvi zacini), limunova korica, so, biber
1/2 case bijelog vina
maslinovo ulje

Priprema:

1. Pileci file istanjiti (izrezati na pola) i pravilno oblikovati, posoliti, pobiberiti. U medjuvremenu pripremiti smjesu od prezle, sira parmezana, bosiljka, ruzmarina, persuna. Smjesu posuti i utrljati po fileu.

2. Tikvice po duzini izrezati na tanke listice, posoliti ih i staviti preko filea.

3. U medjuvremenu pripremiti omlet sa prazilukom, izrezati ga na parcice (velicine 1/2 filea).

4. Preko tikvica posuti sitno sjeckane pistace, staviti komad pripremljenog omleta, a iznad omleta komad mortadele, sve urolovati i rolnicu vezati kuhinjskim kanapom.

5. Prziti ih na maslinovom ulju uz bijelo vino. Prilikom przenja lagano ih okretati dok ne porumene.

6. Servirati ih sa kuglicama kuvanog krompira, sargarepe, svjezeg seri paradajza i zelenom salatom. Posuti sjeckanim pistacima.

7. Uzivajte!

Коментари