Punjeni stek u tijestu


Potrebno je:

8 duplih parcadi las karea
1 pakovanje sampinjona
1 praziluk (moze mladi crni luk)
150g krem sira
100g prsuta
so, biber
limunov sok
ulje

500g spanaca
2 krompira
1 sargarepa
2 cena bijelog luka
limunov sok
1 mladi luk
so, biber

500g brasna
150ml mlijeka
1 kesica kvasca
1 kasika secera
malo soli
100ml jogurta
1 jaje + 1 jaje za premazivanje

Priprema:

1. U toplo mlijeko sipati secer i kvasac. Sacekati da malo nadodje, pa presuti u brasno, jaja, jogurt, dodati so i zamijesiti tijesto. Ostaviti na toplom da se tijesto udvostruci.

2. Las kare posoliti, pobiberiti i isprziti na ulju.

3. Na maslinovom ulju proprziti isjeckani praziluk, dodati isjecene sampinjone i pred kraj przenja sipati limunov sok, posoliti, pobiberiti, jos malo proprziti. Skloniti sa vatre, dodati krem sir i proprzenu prsutu. Ovom smjesom puniti vec spreman las kare.

4. Od nadoslog tijesta napraviti 8 jufkica, svaku razlisititi, staviti punjeni las kare, preklopiti i napraviti u obliku paketica, premazati jajetom i peci 15-20 minuta na 200 stepeni.

5. Dok se las kare pece na maslinovom ulju proprziti mladi luk, dodati spanac, posoliti, pobiberiti, sargarepu isjecenu na tanke listice, isjeckani bijeli luk. Jos malo sve proprziti, pa dodati vec prethodno kuvani krompir.

6. Uzivajte!

Коментари