8 jaja
3 kasike secera
6 kasika mlijeka
6 kasika ulja
70g brasna
6 kasika gustina
2 kasike kakaoa
500g jagoda
4 kasike secera
100g bijele cokolade
250g maslaca
200g secera u prahu
250g slatke pavlake
100ml mlijeka
kockica maslaca
100g crne cokolade
1 kasika kakaoa
Priprema:
1. Jagode i secer prokuvati do gustine dzema. Ostaviti da se ohladi.
2. Odvojiti zumanca od bjelanaca. Bjelanca umutiti do cvrste pjene. Zumancima dodati secer, mlijeko, ulje, brasno, gustin, pa sve dobro izmijesati i na kraju dodati umucena bjelanca i lagano rucno izmijesati da bi se smjesa sjedinila.
3. Gotovu smjesu podijeliti na 2 dijela. Prvi dio staviti u pleh (malo veci) oblozen pek papirom i peci na 180 stepeni 10-ak minuta. A u drugi dio smijese sipati kakao prah i takodje ga peci na isti nacin.
4. Umutiti masalc sa secerom u prahu, dodati istopljenu bijelu cokoladu, ohladjene jagode i umucenu slatku pavlaku. Sve lijepo sjediniti.
5. Prvo premazati svijetlu koru pripremljenim filom. Preklopiti je tamnom korom i podijeli je po duzini na pola. Zatim filovati i jednu i drugu polovinu (tamna kora).
6. Prvo 1/2 uviti u rolat pa zatim nastaviti i sa drugom polovinom rolovanje. Prebaciti je uspravno na tanjir za posluzenje i premazati je ostatkom fila. Dobro ohladiti.
7. Za to vrijeme skuvati preliv od crne cokolade, mlijeka, kakaa, maslaca i kada se ohladi preliti preko torte.
8. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар