Cedar piletina


Karakteristike:

Izgled: divan
Miris: veoma prijatan
Ukus: fantastican
Struktura: mekano, socno i hrskavo
Porijeklo: Crna Gora - Mediteran
Priprema: srednje lako

Potrebno je:

1kg pileceg filea (5 kom)
5 listova cedar sira
1 glavica crnog luka
200ml paradajz pelata
cheri paradjz
maslinovo ulje
so, biber
bosiljak

Priprema:

1.  Pileci file zarezati sa strane po duzini, tako da se napravi dzep, napuniti ih listicima cedar sira, posoliti, pobiberiti.

2. Ugrijati maslinovo ulje i proprziti file ravnomjerno sa svih strana.  Skloniti sa vatre i na istom ulju proprziti sitno isjeckani crni luk, dodati paradajz pelato, sve lagano prziti (mozete dodati i malo vode). Kada je sos skoro gotov, izblendirati, dodati cheri paradajz srezan na polovine.

3. Vratiti pileci file da se jos malo prodinsta u sosu, posoliti, pobiberiti, dodati nekoliko listica svjezeg bosiljka.

4. Svaki file podijeliti na pola i servirati sa pecenim krompirom na razanjice i komadima proprzene pancete (kao na slici).

5. Uzivajte!

Коментари