Karakteristike:
Izgled: divan
Miris: veoma prijatan
Ukus: fantastican
Struktura: mekano, socno i hrskavo
Porijeklo: Crna Gora - Mediteran
Priprema: srednje lako
Potrebno je:
1kg pileceg filea (5 kom)
5 listova cedar sira
1 glavica crnog luka
200ml paradajz pelata
cheri paradjz
maslinovo ulje
so, biber
bosiljak
Priprema:
1. Pileci file zarezati sa strane po duzini, tako da se napravi dzep, napuniti ih listicima cedar sira, posoliti, pobiberiti.
2. Ugrijati maslinovo ulje i proprziti file ravnomjerno sa svih strana. Skloniti sa vatre i na istom ulju proprziti sitno isjeckani crni luk, dodati paradajz pelato, sve lagano prziti (mozete dodati i malo vode). Kada je sos skoro gotov, izblendirati, dodati cheri paradajz srezan na polovine.
3. Vratiti pileci file da se jos malo prodinsta u sosu, posoliti, pobiberiti, dodati nekoliko listica svjezeg bosiljka.
4. Svaki file podijeliti na pola i servirati sa pecenim krompirom na razanjice i komadima proprzene pancete (kao na slici).
5. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар