Rum kasato


Mozda ce vam ovaj recept biti neobican, ali je kolac veoma ukusan i sigurno cete ga svrstati u omiljene recepte.

Potrebno je:

300g krompira
300g mljevenog keksa
120g cokolade
200g secera u prahu
100g putera
3 kasike ruma
1 kasika kakaoa

100g cokolade
50g putera
1 kasika ulja

Priprema:

1. Skuvati krompir i ispasirati. U vruc krompir ubaciti cokoladu i puter, da bi se otopili od toplote krompira. Sastojke dobro sjediniti pa dodati mljeveni keks, secer u prahu, kakao i rum.

2. Formirati u kalup ili na tacni pravougaoni oblik od pripremljene smjese i ostaviti u frizideru da se ohladi i stegne. 

3. Od cokolade, putera i ulja napraviti glazuru.

4. Ohladjeni kolac isjeci na stanglice i utapati u glazuru i ostaviti u frizideru da se i glazura stegne.

5. Uzivajte!

Коментари