Tart sa breskvama


Divan ljetnji osvjezavajuci kolac. Veoma ukusan, a za ljubitelje breskvi prava poslastica.

Potrebno je:

Za tijesto:

250g brasna
1/2 praska za pecivo
125g putera
50g secera
1 jaje

Za punjenje:

800ml mlijeka
2 pudinga od vanile
60g secera
3 breskve
1 kasika secera
listici badema

Priprema:

1. Brasno, puter, secer, prasak za pecivo i jaje promijesati zajedno i zamijesiti glatko tijesto. Napraviti loptu i zamotati u providnu foliju i ostaviti u frizider 30 minuta da se ohladi.

2. Za to vrijeme promijesajte puding sa secerom u malo mlijeka pa ga skuvajte sa ostatkom mlijeka. Ostaviti da se ohladi.

3. Breskve oljusititi i izrezati na kockice i malo ih proprziti sa kasikom secera.

4. Tijesto razvuci u kalup za tart. Kremu staviti preko tijesta, a po njoj poredjati proprzene breskve, kolac peci 30 minuta na 180 stepeni. Prije sluzenja kolac 0dobro ohladiti i posuti lisiticima badema. Sluziti uz kuglu sladoleda.

5. Uzivajte!


Коментари