Potrebno je:
700g las karea
500g juneceg mljevenog mesa
12 listova zutog sira
bijeli luk
prezla
so, biber
maslinovo ulje
Priprema:
1. Isjeci las kare na debljinu od 0.5cm ali da ostane u jednom komadu. Izudarati ga cekicem za meso, posoliti, pobiberiti.
2. Mljevenom mesu dodati so, biber, bijeli luk, prezlu. Dobro ga izmijesati da se svi sastojci sjedine.
3. Od mljevenog mesa napraviti rolat i staviti ga na jedan kraj velike snicle las karea i lagano urolovati. Po potrebi vezati kuhinjskim koncem na nekoliko mjesta i prziti sa svih strana na maslinovom ulju.
4. Kada se uhvati korica po rolni, skloniti je iz tiganja i izrezati na parcad debljine 3cm. Izrezanu parcad vracati u tiganj i prziti po osnovama sve dok se fino ne isprzi.
5. Listic sira izdubiti (casom velicine rolnice) i slagati rolnice u supljini sira pa poklopiti sa izvadjenim dijelom (kao na slici).
6. Sluziti sa grilovanim povrcem (po zelji).
7. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар