Potrebno je:
8 komada las karea
8 listica kackavalja
brasno
jaja
prezla
so, biber, ulje
krompir
zacnisko bilje
so
maslinovo ulje
origano
griz
parmezan
Priprema:
1. Las kare izlupati, posoliti, pobiberiti, uvaljati ga u brasno, jaja, pa staviti na njega list sira pa ga ponovo uvaljati u brasno, jaja i na kraju prezlu. Prziti na laganoj vatri dok ne dobije zlatnu boju.
2. Krompir oguliti, isjeci na kriske, posoliti, dodati zacinsko bilje, posuti maslinovim uljem i sve dobro promijesati. Potom dodati origano, griz, sir parmezan i sve ponovo promijesati. Poredjati ga u pleh oblozen pek papirom i peci u zagrijanoj pecni na 200 stepeni 30 minuta.
3. Servirati sa grilovnim pecurkama uz preliv od pavlake, krem sira i ljute mljevene paprike.
4. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар