Potrebno je:
6 jaja
6 kasika ulja
3 kasike kisele pavlake
6 kasika brasna
1/2 kesice praska za pecivo
6 kasika spanaca
so
150g krem sira
200g feta sira
3 kasike pavlake
200g sampinjona iz tegle
biber
Priprema:
1. Odvojiti zumanca od bjelanaca, bjelanca umutiti u cvrst snijeg. Posebno umutiti zumanca sa uljem, malo soli, spanacem. Zatim dodati pavlaku, brasno, prasak za pecivo, sve dobro umutiti. Na kraju sjediniti sa snijegom od bjelanaca.
2. Smjesu prebaciti u veliki pleh oblozen pek papirom i peci na 180 stepeni 10-15 minuta.
3. U medjuvremenu napraviti fil, sjediniti sireve i pavlaku i dodati sitno sjeckane sampinjone i biber.
4. Ohladjenu koru presjeci na 3 dijela i filovati.
5. Dobro ohladiti i sjeci parcad na kocke.
Коментари
Постави коментар