Potrebno je:
1kg cureceg filea
200g suve brusnice
2 kasike secera
200g badema
3 kasike prezle
1 kockica maslaca
500g lisnatog tijesta
so, biber
maslinovo ulje
zumance za premazivanje
Priprema:
1. Od brusnica, secera i soljice vode napraviti dzem.
2. Cureci file razrezati na pola (napraviti dzep), napuniti ga ohladjenim dzemom, posoliti, pobiberiti i peci na 200 stepeni 10-12 minuta.
3. Bademe isjeckati i proprziti na kockici maslaca sa prezlom.
4. Razvuci lisnato tijesto, posuti ga smjesom od proprzenih badema, staviti prohladjeni file, uviti (kao paketic), premazati zumancetom i peci do zlatno-zute boje.
5. Peceni Wellington sluziti uz pire od krompira i sargarepe i salatom od rukole.
6. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар