Crni Rizoto


Potrebno je:

1 kg sipe
200 gr pirinca
1 glavica crnog luka
1 dl bijelog vina
2 cena bijelog luka
persun,biber,so
maslinovo ulje
60 ml paradajz sosa
limunov sok
mastilo (crnilo) od sipe

Priprema:

1. Ocistiti sipu, odvojiti mastilo, skuvati je i sitno isjeckati.

2.Isjeckani crni luk proprziti na maslinovom ulju,dodati sipu sve lagano dinstati uz dodavanje bijelog vina.Kada sipa omeksa dodati paradajz sos ,kuvani pirinac,so, biber,bijeli luk,limunov sok i sve jos malo prodinstati dok svi sastojci ne sjedine.

3. Na samom kraju pripreme dodati mastilo , izvadjeno iz sipe,dobro pomijesati i nakon nekoliko minuta skinuti sa vatre.

4.Servirati sa izrendanom koricom pomorandze, zrncima nara, nanom...

5.Uzivajte!

Коментари