Poznata i cuvena francuska supa na mom stolu bila je divna i svi su uzivali. Jeste drugacija ali je posebna.
Potrebno je:
1kg crnog luka
25g putera
2 kasike maslinovog ulja
1 kasika smedjeg secera
4 cena bijelog luka
2 kasike brasna
2 kasike aceto balsamico
1,3l govedje supe
3 tostiranog hleba
150g rendanog kackavalja
so, biber
Priprema:
1. Istopiti puter na tihoj vatri i dodati maslinovo ulje. Kada se zagrije dodati crni luk isjecen na rebarca. Lagano mijesati 10 minuta pa potom dodati secer i dinstati jos 15 minuta uz neprestano mijesanje. Nastaviti dodavati: bijeli luk, brasno i malo pojacati temperaturu uz neprestano mijesanje. Sipati govedju supu, aceto balsamico, kao i sve zacine. Kuvati poklopljeno 20-ak minuta.
2. Tostirani hleb posuti rendanim kackavaljem i malo zapeci dok se sir istopi i tako pripremljen staviti po vrhu servirane supe (kao na slici)
3. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар