Toliko je ukusan, socan, topi se u ustima, ... morate ga probati.
Potrebno je:
Bijela kora:
4 bjelanca
110g secera
prstohvat soli
Zuta kora:
3 zumanca
1 jaje
40g secera
1 kasika limunovog soka
40g brasna
20g secera u prahu
Fil:
300g slatke pavlake
1 krem fix
25ml ruma
1/2 kesice nes kafe
20g secera
Priprema:
1. Zagrijati pecnicu na 140 stepeni
2. Bjelanca izmutiti u cvrst snijeg, dodajuci secer i so.
3. Smjesu od bjelanaca napuniti u kesu za slag i istisnuti u veliki pleh od sporeta (oblozen pek papirom) po sirini, 3 trake i ostaviti izmedju njih 2 prostora od 1cm. Tako jos 2 puta.
4. Izmutiti pjenasto zumanca, jaje i secer, sipati limunov sok. Dodati brasno i sve to lagano izmijesati. Smjesu takodje napuniti u kesu za slag i istisnuti u praznine izmedju bjelanaca.
5. Pripremljene kore posuti secerom u prahu, odmah staviti u pecnicu i peci 20-ak minuta. Ostaviti da se potpuno ohlade.
6. Kafu rastvoriti u rumu. Izmutiti slatku pahlaku dok ne postane cvrsta, dodati secer i krem fix. Usuti pripremljenu kafu i sve sjediniti.
7. Pazljivo ukloniti kore sa pek papira. Filovati kora-fil, kora-fil, kora, posuti secerom u prahu i dobro ohladiti.
8. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар