Pasulj sa curecim kuglicama ispod pokrivaca


Potrebno je:

500g mljevenog cureceg mesa
2 cena bijelog luka
2 kasike prezle
5 briketa spanaca
so, biber, suvi zacini

800g pasulja iz konzerve
1 glavica crnog luka
1 praziluk
1 sargarepa
300g blitve
so, biber, maslinovo ulje

1 kasika koncentrata paradajza
voda
so
brasno
1 jaje
ulje

Priprema:

1. U mljeveno meso dodati prezlu, sjeckani bijeli luk, so, biber i brikete spanaca, sve sjediniti i ostaviti sat-dva u frizideru. Od ove smjese praviti kuglice i izprziti ih na ulju.

2. Na maslinovom ulju proprziti crni luk isjecen na rebarca, dodati kockice sargarepe i sve lagno prziti dok ne omeksa. Zatim dodati praziluk, blitvu i pasulj iz konzerve, zaciniti. Nasuti 100ml vode i sve dinstati na laganoj vatri 10-ak minuta.

3. Przene curece kuglice dodati ovoj smjesi.

4. Od koncetrata paradajza, vode, jaja i brasna, soli i ulja napraviti smjesu kao za palacinke i prziti na laganoj vatri (susiti da bi bila hrskava) i njome prekriti pasulj sa kuglicama.

5. Uzivajte!

Коментари