Potrebno je:
2 case (2dl) secera
2 case vode
125gr putera
200gr kokosa
100gr cokolade
250gr mljevenog keksa
1 list oblande
200gr keksa
100gr secera
50ml vode
100gr cokolade
125gr putera
200gr mljevenih oraha
50gr pec.mljevenih ljesnika
2dl sok od pomorandze
200gr cokolade
7 kas.ulja
Priprema:
1. Posudu u koju smo sipali secer i vodu staviti na vatru i kuvati da se secer istopi, dodati puter i cokoladu. Lagano mijesati dok se sve sjedini.Skinuti sa vatre i dodati kokos i mljeveni keks.
2. Toplu smjesu preliti po listu oblande, premazati je.Preko poredjati keks prethodno potopljen u sok od pomorandze.
3. I u drugu posudu sipeti secer i vodu i staviti da kuva dok se secer otopi, dodati puter i cokoladu pa kada se sjedini skinuti sa vatre i dodati mljevene orahe i ljesnike.Ovu smjesu rasporediti preko keksa. Ostaviti da se ohladi.
4. Ugrijati ulje i dodati cokoladu .Mijesati na laganoj vatri da se cokolada otopi.Prohladiti glazuru premazati je preko kolaca i posuti kokosom.
5.Uzivajte!
Коментари
Постави коментар