Punjene pljeskavice


Potrebno je:

1kg mljevene junetine
2 cena bijelog luka
1 jaje
4 kasike prezle
1 kasicica aleve paprike
so, biber, suvi zacini

300g kajmaka
100g rendanog zutog sira

Priprema:

1. U posudi pomijesati mljeveno meso, sitno isjeckani bijeli luk, prezlu, jaje, dodati so, biber, alevu  papriku i suve zacine.

2. Sve sastojke dobro sjediniti. Smjesu je jos bolje napraviti nekoliko sati prije termicke obrade.

3. Od pripremljene smjese praviti jufke. Svaku staviti izmedju 2 pek papira, pritisnuti je da bi se dobila tanka, okrugla pljeskavica  (debljine 5-6mm). Na jednu polovinu pljeskavice staviti smjesu od kajmaka i sira, a drugom polovinom preklopiti, krajeve pritisnuti viljuskom.

4. Prziti u gril tiganju oko 5-6 minuta sa svake strane na umjerenoj temperaturi.

5. Sluziti uz grilovano povrce, przeni krompir, koristeci neki preliv.

Коментари