Potrebno je:
5 jaja
70gr secera
50gr brasna
70ml ulja
korica limuna
5 jaja
270gr secera
200gr cokolade
250gr putera
1 kas.ulja
50gr cokolade
50ml mlijeka
Priprema:
1.Za biskvit odvojiti bjelanca od zumanaca.Bjelanca umutiti u cvrst snijeg, postepeno dodavati secer.
Kada se smjesa dobro umuti dodati jedno po jedno zumance, sipati brasno, sve lagano rucno izmijesati i na kraju dodati ulje i izrendanu koricu limuna.
2.Smjesu sipati u veliki pleh od sporeta oblozen pek papirom i peci na 200 stepeni 15-ak minuta.
3.Za fil pjenasto umutiti jaja sa secerom, dodati izlomljenu cokoladu i sve kuvati na pari dok se cokolada ne istopi i smjesa ne zgusne.Ostaviti da se ohladi.Umutiti puter i sjediniti ga sa pripremljenom i ohladjenom smjesom.
4.Peceni i ohladjeni biskvit izrezati na 4 trake po duzini, svaku traku premazati filom.Prvu traku umotati u rolat i staviti je uspravno na tanjir za posluzenje .Svaku sledecu filovanu traku umotati oko prve. Ostatkom fila filovati tortu po vrhu i okolo.
5.Mlijeko,ulje i cokoladu ugrijati dok se sve ne sjedini. Kada se prohladi preliti preko torte.Mozete je posuti i nekim orasastim plodovima, ja sam mljevenim ljesnikom.
6.Torta nije velika, ali je jako ukusna i pjenasta.
7.Uzivajte!
Коментари
Постави коментар