Punjeni svinjski kare



Potrebno je;

1kg karea
2 kobasice
so,biber,suvi zacin
mljevena crvena paprika
chilli paprika
bijeli luk u prahu
ulje
so, biber
palenta
kajmak
panceta

Priprema;

1. Svinjski kare razrezati po duzini, napraviti dva reza ali ne do kraja. U proreze staviti kobasice. Meso posoliti, pobiberiti, posuti slatkom i chilli paprikom, bijelim lukom u prahu, suvim zacinom
i sve dobro utrljati u meso.
         
2. Vezati kuhinjskim kanapom na 2-3 mjesta, staviti u pleh, preliti uljem i prekriti alu folijom. U toku pecenja dodati malo vode i prelivati preko mesa. Peci 2-3 sata na 180 stepeni.

3. Pred kraj pecenja skloniti foliju kako bi pecenje lijepo porumenilo.

4. Palentu skuvati u slanoj vodi. Dok je jos topla prebaciti na papir za pecenje i napraviti rolat.
Ostaviti da se ohladi. Ohladjenu palentu izrezati na kriske, poredjati u vatrostalni pleh. Preko staviti kajmak na svaku krisku po jednu kasicicu i pancetu izrezanu na stapice prethodno proprzenu. Peci 10-15 min.

5. Uzivajte!

Коментари