Bio dorucak, rucak ili vecera ovaj obrok je zaista fantastican. Odusevit ce vas svaki put iznova kada ga budete jeli.
Potrebno je:
16 palacinki
0.5kg mljevenog juneceg mesa
1 glavica crnog luka
2 cena bijelog luka
1 svjezi paradajz
200ml paradajz pelata
100ml bijelog vina
persun, maslionovo ulje
so,biber
suvi zacini, origano
7 jaja
250g rendanog kackavalja
50g parmezana
Priprema:
1. Na maslinovom ulju proprziti sitno isjeckan crni luk, kada postane staklast dodati mljeveno meso, bijelo vino, isjeckani paradajz, pelato, promijesati i dinstati na laganoj vatri 15-ak minuta.
2. U sos dodati sitno isjeckan bijeli luk, persun, suve zacine, so, biber i origano (po ukusu).
Sve to jos malo prodinstati i kada se skloni sa vatre dodati jedno jaje, promijesati i ostaviti da se malo prohladi.
3. Ovim sosem puniti palacinke.
4. Palacinke urolati i redjati u pleh podmazan puterom.
5. Slozene palacinke posuti rendanim kackavaljem, pa preko staviti sest jaja, pa sve posuti parmezanom.
6. U zagrijanoj pecnici peci 15 minuta na 200 stepeni.
7. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар