Zapecene Bolonjeze Palacinke



Bio dorucak, rucak ili vecera ovaj obrok je zaista fantastican. Odusevit ce vas svaki put iznova kada ga budete jeli.

Potrebno je:

16 palacinki
0.5kg mljevenog juneceg mesa
1 glavica crnog luka
2 cena bijelog luka
1 svjezi paradajz
200ml paradajz pelata
100ml bijelog vina
persun, maslionovo ulje
so,biber
suvi zacini, origano
7 jaja
250g rendanog kackavalja
50g parmezana

Priprema:

1. Na maslinovom ulju proprziti sitno isjeckan crni luk, kada postane staklast dodati mljeveno meso, bijelo vino, isjeckani paradajz, pelato, promijesati i dinstati na laganoj vatri 15-ak minuta.

2. U sos dodati sitno isjeckan bijeli luk, persun, suve zacine, so, biber i origano (po ukusu).
Sve to jos malo prodinstati i kada se skloni sa vatre dodati jedno jaje, promijesati i ostaviti da se malo prohladi.

3. Ovim sosem puniti palacinke.


4. Palacinke urolati i redjati u pleh podmazan puterom.


5. Slozene palacinke posuti rendanim kackavaljem, pa preko staviti sest jaja, pa sve posuti parmezanom.


6. U zagrijanoj pecnici peci 15 minuta na 200 stepeni.


7. Uzivajte!

Коментари