Potrebno je:
600g brasna
3 jaja
200g secera
150g maslaca
1 prasak za pecivo
2 zumanca
80g secera
puding od cokolade
400ml mlijeka
250g mlijecne cokolade
1dl campari
1dl vode
2 kasike secera
Priprema:
1. Brasno,prasak za pecivo ,secer, jaja i otopljeni maslac mijesiti dok se ne dobije kompaktna masa, odnosno dok se tijesto ne lijepi za ruke. Tijesto ostaviti u frizideru 30-tak minuta da se odmara.
2. Zumanca umutiti sa secerom,dodati 300ml mlijeka pa staviti na vatru da prokuva. Preostalih 100ml pomijesati sa pudingom pa usuti u prokuvano mlijeko, dodati cokoladu i sve kuvati dok se ne sjedini, ostaviti da se ohladi.
3. Od ohladjenog tijesta praviti kuglice (velicine po zelji ) i poredjati ih u pleh oblozen pek papirom, peci dok blago porumene.
4. Pecene i ohladjene kuglice izdubiti, a izvuceni biskvit izmrviti i ubaciti u fil.
5. Izdubljene kuglice potopiti u mjesavinu vode camparija i secera, filovati ih i uvaljati u kristal
secer. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар