Potrebno je:
8 jaja
8 kasika secera
8 kasika brasna
3 kasike kakaa
1 prasak za pecivo
7 kasika brasna
500ml mlijeka
250gr secera
250 gr putera
1 vanil secer
200gr cokolade
kocka putera
100ml mlijeka
kokos
Priprema:
1. Za biskvit umutiti jaja sa secerom da postanu pjenasta.Posebno sjediniti brasno, prasak za pecivo
i kakao, pa sipati u smjesu od jaja, dobro rucno promijesati. Smjesu sipati u podmazan pleh od spo-
reta i peci na 180 stepeni oko 20-ak minuta.
2. 400ml mlijeka staviti da prokuva sa secerom i vanil secerom a u preostali dio sipati brasno i dobro
pomijesati da ne bude grudvica. Kada mlijeko provri usuti smjesu od brasna i skuvati kao puding.
Ostaviti da se ohladi. Pjenasto izmutiti puter i sjediniti ga sa ohladjenim pudingom.
3. Kada se biskvit ohladi okruglom modlom ili casom vaditi krugove. Svaki krug presjeci na pola
i filovati izmedju i sa strane. Filovane kape uvaljati u kokos.
4. Napraviti glazuru od mlijeka ,putera i cokolade, sve sipati u serpicu i na laganoj vatri mijesati dok se sastojci ne sjedine. Na svaku kapu staviti po kasiku pripremljene glazure.
5. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар