Kako je dobra ova corba!
Potrebno je:
1 glavica crnog luka
3-4 svjeza paradajza
500ml soka od kuvanog paradajza
1 kasika brasna
1 kasicica secera
3 kasike parmezana
2-3 cena bijelog luka
1 kasika balsamico sirceta
origano
3-4 lista basiljka
so, biber, suvi zacini
2 kasike kisele pavlake
maslinovo ulje
Priprema:
1. Na maslinovom ulju proprziti sitno isjeckan crni luk. Kada luk omeksa dodati brasno. Promijesati.
2. Svjezem paradajzu odstraniti kozicu, izmblendirati i dodati ga u proprzen luk, sipati sok od paradajza i casu vode od 2dl.
3. Kada prokuva sve zaciniti, dodati so, biber, suvi zacin, secer, sitno isjeckan bijeli luk pa kuvati na laganoj vatri 15-20 minuta.
4. Pred kraj dodati balsamico sirce, parmezan i isjeckan bosiljak. Skloniti sa vatre i dodati kiselu pavlaku.
5. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар