Potrebno je:
4 bjelanaca
prstohvat soli
150g secera
50g brasna
30g gustina
2 kasicice praska za pecivo
1 kasika sirceta
1 kasika ruma
70ml ulja
Od ove smjese napraviti dvije kore
Fil 1
350g malina
5 kasika secera
40g gustina
50ml vode
20g maslaca
Fil 2
350ml slatke pavlake
100g tamne cokolade (sa komadicima narandze do 75% kakaa)
120g mlijecne cokolade
1 kasika kisele pavlake (sa vise masnoce)
2 kasike fila 3.
Fil 3
350g maskarpone sira
4 zumanceta
100g secera u prahu
izrendana korica pomorandze
150ml slatke pavlake
Priprema:
1. U bjelanca dodati malo soli i mikserom mutiti,dodati secer i mutiti dok se dobije cvrst snijeg. Suve sastojke pomijesati i dodati ih u bjelanca pa sve lagano izmijesati rucno. Sipati sirce,rum i na kraju dodati ulje. Smjesu izliti u kalup precnika 24cm i peci na 170 stepeni 10-15 min.
2. Maline izgnjeciti viljuskom dodati secer i staviti ih da se zagrijavaju na srednje jakoj vatri.Pomije-
sati gustin sa vodom dodati ga malinama i skuvati gusti fil. U jos toplu smjesu dodati maslac i ostaviti da se ohladi. (Fil 1)
3. Cokolade izlomiti preliti ih sa 200ml slatke pavlake i zagrijavati na laganoj vatri dok se cokolade
ne istope. Ostaviti da se smjesa malo prohladi pa dodati kiselu pavlaku.
4. Posebno umutiti 150ml slatke pavlake pa je rucno sjediniti sa ohladjenom smjesom od cokolade.
Na kraju dodati 2 kasike fila 3. (Fil 2)
5. Umutiti zumanca sa secerom i dodati koricu od pomoranze. Smjesu kuvati na pari 5 minuta.Otaviti da se ohladi.
6. Maskarpone sir prebaciti u posudu dodati smjesu od zumanaca i kratko mikserom umutiti.
7. Posebno umutiti 150ml slatke pavlake pa je rucno sjediniti sa smjesom od maskarpone sira i zumanaca. (Fil 3)
8. Na tacnu za torte staviti obruc od kalupa pa redjati kora-fil 1-kora fil 2-fil 3. Tortu dobro ohladiti,
dekorisati malinama i svjezom mentom.
9. Uzivacete u svakom zalogaju !
Коментари
Постави коментар