Potrebno je:
4 jaja
200g secera
200ml vode
150ml ulja
200g brasna
4 kasike kakaa
1/2 praska za pecivo
4 kasike dzema od kajsije
6 kasika dzema
300g kisele pavlake (sa vise masnoce)
100ml slatke pavlake
150g cokolade
50g margarina
Priprema:
1. Umutiti bjelanca sa secerom, polako dodavati jedno po jedno zumance neprestano muteci.
2. Posebno izmijesati kakao, brasno i prasak za pecivo.
3. U umucena jaja dodati vodu i ulje i pomijesane suve materije. Izmijesati rucno pa na kraju dodati omeksali dzem.
4. Sipati u veliki pleh (od rerne) oblozen pek papirom i peci u zagrijanoj rerni 25 minuta na 180 stepeni.
5. Ohladjenu koru podijeliti na pola da bi se dobile dvije kore. Koru premazati sa 4 kasike dzema,
preko premazati pavlakom i poklopiti sa drugim korom.
6. Preko ove kore u tankom sloju premazati jos dvije kasike dzema i preliti glazurom od prokuvane slatke pavlake cokolade i margarina.
7. Ostaviti u frizideru da se ohladi nekoliko sati.
8. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар