Potrebno je:
700gr mljevenog mesa
1/2 glavice crnog luka
2 cena bijelog luka
2 parceta hleba
malo mlijeka
1 jaje
so,biber,suvi zacin
2 jaja za pohovanje
brasno
700gr krompira
700gr blitve
bijeli luk,so,maslinovo ulje
2 jaja
100ml mlijeka
200gr zutog sira
Priprema:
1. U mljeveno meso dodati hleb prethodno natopljen u mlijeko, dodati izblendirani crni i bijeli luk,
zacine (so,biber,suvi zacin ) i jaje. Smjesu dobro izmijesati i ostaviti da odstoji najmanje sat vremena.
2. U medjuvremenu skuvati krompir u slanoj vodi isjeckan na kocke. Kuvanom krompiru dodati oba-
renu blitvu. Lagano promijesati pa dodati 2 cena bijelog luka i maslinovo ulje. Krompir prebaciti
u vatrostalni pleh prethodno podmazan.
3. Od mljevenog mesa praviti polpete zeljene velicine i ispohovati ih u brasno i jaja. Pohovane po-
lpete poredjati preko krompira.
4. Posebno umutiti jaja i mlijeko, dodati izrendani zuti sir pa sve preliti preko polpeta.
5. Peci 15min. na 180 stepeni. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар