Potrebno je:
20 bjelanaca
20 kasika secera
4 kasike brasna
500g mljevenih oraha
(Od ove smjese napraviti 2 kore)
20 zumanaca
20 kasika secera
2 vanilin secera
200g cokolade
300g maslaca
200g cokolade
100g slatke pavlake
1 kockica maslaca
1 slag od cokolade
Priprema:
1. Umutiti 10 bjelanca u cvrst snijeg postepeno dodavati kasiku po kasiku secera. Brasno pomijesati sa orasima i lagano dodati smjesi sa bjelancima. Smjesu sipati u veliki pleh od rerne oblozen pek papirom i peci na 180 stepeni 20-ak minuta.
2. Na isti nacin napraviti jos jednu koru, pa kada se ohlade obije presjeci na pola tako da se dobiju 4 kore.
3. Umutiti zumanca sa secerom i vanilin secerom, pa ih kuvati na pari. Pri kraju kuvanja kada se zgusnu dodati cokoladu isjeckanu na kockice i mijesati dok se cokolada ne istopi. Sacekati da se fil ohladi pa umuceni maslac pomijesati sa njim.
4. Filovati kore i ostaviti tortu da se ohladi.
5. Zagrijati slatku pavlaku pa preliti preko izlomljene cokolade i maslaca i lagano mijesati dok se cokolada ne otopi.
6. Umutiti slag pa premazati tortu, potom pripremljenu glazuru od cokolade ravnomjerno preliti po cijeloj torte.
7. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар