Potrebno je:
1 rozen kore
1,5l mlijeka
10 kasika secera
4 pudinga od vanile
250g maslaca
200g secera u prahu
narendana kora od limuna
300g visanja
3 kasike secera
300ml vode
1 puding od vanile
sok od 1 limuna
50ml likera (campari)
200g slatke pavlake
100g kisele pavlake
Priprema:
1. Od 1,5l mlijeka odvojiti kolicinu za 4 pudinga, a u ostalo stavite secer i pocnite kuvati. Kada mlijeko provri dodati dio sa pudingom, promijesajte i kuvajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
U mlaku smjesu umiksajte maslac, secer u prahu i naribanu koru limuna.
2. Ocistite visnje, dodati im sok od limuna i staviti na laganu vatru. Kada visnje pocnu ispustati sok i kada se secer istopi izblendirati smjesu. U posebnoj posudi izmijesati vodu i vanilin puding i tu smjesu uliti u visnje pa mijesati par minuta, a zatim skloniti sa vatre.
3. Svaku trecu koru premazati vocnom kremom, a ostale ukljucujuci zadnju vanil kremom. Ostaviti da se ohladi.
4. Izmijesati slatku pavlaku i pred sam kraj mijesanja dodati kiselu pavlaku i tako dobijate blago kiselkasti ukus. Tortu ukrasiti po zalji.
5. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар