Potrebno je:
1 solja brasna ( 250ml )
1 solja griza
1 solja secera
2 jaja
1 pr. za pecivo
125gr putera
1/2 solje mlijeka
sok jedne pomorandze
korica jedne pomorandze
1/2 solje vode
1/2 solje secera
sok jedne pomorandze
korica jedne pomorandze
Priprema:
1. Puter pjenasto umutiti sa secerom, dodati jedno po jedno jaje, sok i mlijeko. Posebno pomijesati
brasno, griz i pr. za pecivo, pa dodati smjesi od jaja. Sipati u pleh ( 20x30 ) i peci na 180 stepeni
15-ak minuta.
2. Peceni kolac ostaviti da se ohladi.
3. Pripremiti preliv, sve sastojke staviti da prokuvaju i kuvati jedno 5 minuta. Vruc preliv preliti preko
hladnog kolaca.
4. Uz ovaj kolac dobro ide kombinacije krem slaga od vanile sa kiselom pavlakom.
5 Uzivajte!
Коментари
Постави коментар