Potrebno je:
150gr maslaca ili margarina
130gr secera u prahu
300gr mljevene plazme
150gr gaziranog soka ( fanta )
700gr krem sira
180gr secera u prahu
250gr kisele pavlake 20%mm
500ml slatke pavlake
30gr zelatina + 100ml vode
150gr izlomljene plazme
100gr cokolade
100gr cokolade
50ml mlijeka
3 kasike ulja
Priprema:
1. Izmutiti maslac sobne temperature sa secerom u prahu, dodati mljevenu plazmu i sipati sok.
Promijesati da se sve dobro sjedini.
2. Smjesu sipati u kalup precnika 26 cm i rasporediti je.
3. Zelatin sipati u hladnu vodu i ostaviti da odstoji 10min.
4. Sjediniti krem sir sa secerom u prahu. Dodati kiselu pavlaku. Posebno umutiti slatku pavlaku pa je sjediniti sa sirom. Nabubreli zelatin ugrijati da se otopi, pa ga dodati u fil. Dobro promijesati. Fil podijeliti na 2 dijela.
5. U prvi dio dodati izlomljeni plazma keks, a u drugi narendanu cokoladu.
6. Preko keksa u kalupu prvo rasporediti fil sa keksom potom fil sa cokoladom.
7. Ostaviti da se ohladi.
8. Otopiti cokoladu sa mlijekom i uljem, pa je rasporediti po ivici torte.
9. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар