Stracatela torta


Potrebno je:


150gr maslaca ili margarina
130gr secera u prahu
300gr mljevene plazme
150gr gaziranog soka ( fanta )

700gr krem sira
180gr secera u prahu
250gr kisele pavlake 20%mm
500ml slatke pavlake
30gr zelatina + 100ml vode

150gr izlomljene plazme
100gr cokolade

100gr cokolade
50ml mlijeka
3 kasike ulja


Priprema:

1. Izmutiti maslac sobne temperature sa secerom u prahu, dodati mljevenu plazmu i sipati sok.
Promijesati da se sve dobro sjedini.

2. Smjesu sipati u kalup precnika 26 cm i rasporediti je.

3. Zelatin sipati u hladnu vodu i ostaviti da odstoji 10min.

4. Sjediniti krem sir sa secerom u prahu. Dodati kiselu pavlaku. Posebno umutiti slatku pavlaku pa je sjediniti sa sirom. Nabubreli zelatin ugrijati da se otopi, pa ga dodati u fil. Dobro promijesati. Fil podijeliti na 2 dijela.

5. U prvi dio dodati izlomljeni plazma keks, a u drugi narendanu cokoladu.

6. Preko keksa u kalupu prvo rasporediti fil sa keksom potom fil sa cokoladom.

7. Ostaviti da se ohladi.

8. Otopiti cokoladu sa mlijekom i uljem, pa je rasporediti po ivici torte.

9. Uzivajte!

Коментари