Potrebno je:
1kg krompira
300g brasna
1 jaje
malo soli
500ml neutralne pavlake
50g fete
100g zutog sira
50g parmezana
50g gorgonzole
2 cena bijelog luka
maslinovo ulje
origano
so, biber
Priprema:
1.Krompir skuvati sa korom u slanoj vodi . Oguliti ga i jos dok je topao propasirati kao za pire.
Dodati brasno i jaje i sve dobro zamijesiti da bi se dobila mekana smjesa koja se ne lijepi za
ruke. Moze se dodati jos brasna ukoliko je potrebno. Od ove smjese uzimati po malo i praviti valjak
koji se isjece na manje loptice. Svaku lopticu malo pritisnuti viljuskom.
2. Njoke kuvati u slanoj kipucoj vodi, cim izadju na povrsinu kuvane su.
3. Na maslinovom ulju proprziti bijeli luk , dodati neutralnu pavlaku i sireve. Kuvati na laganoj
vatri dok se sirevi ne otope, pa dodati zacine.
4. Kuvane njoke sjediniti sa sosom od sireva i servirati. Uz ovo jelo odlicno ide neko przeno
meso.
Коментари
Постави коментар