Potrebno je:
500gr pileceg filea
3 sargarepe
1 krompir
1 crni luk
celer
70gr pirinca
3 kasike kisele pavlake
1 jaje
1 kasika gustina
1 kasika margarina
1.5l vode
so,biber,suvi zacin, persun
3 sargarepe
1 krompir
1 crni luk
celer
70gr pirinca
3 kasike kisele pavlake
1 jaje
1 kasika gustina
1 kasika margarina
1.5l vode
so,biber,suvi zacin, persun
Priprema:
1. Sitno isjeckati sargarepu i krompir i proprziti na ugrijanom margarinu nekoliko minuta. Dodati crni luk i celer ( u komadu, ne sjeckani ). Isjeckati pileci file na sitne kockice pa ga proprziti sa povrcem. Dodati pirinac i naliti sa 1.5l tople vode.
2. Kuvati 40-ak minuta na laganoj vatri.
3. Kada je povrce kuvano skloniti luk i celer i zaciniti.
4. Posebno umutiti jaje, kiselu pavlaku i gustin, dodati nekoliko kasika supe da bi se bolje izmijesalo i sve vratiti u corbu, posuti isjeckani persunom i skloniti sa vatre.
5. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар